Consulatul Statelor Unite ale Americii de la Ierusalim avertizează cetăţenii americani aflaţi în Israel

Consulatul Statelor Unite ale Americii de la Ierusalim i-a avertizat pe cetăţenii americani aflaţi în Israel, să ţină cont de situaţia de securitate, după ultimele violenţe din Ierusalimul de Est şi din împrejurimi. Situaţia rămâne tensionată, după atacul terorist de ieri, soldat cu 5 morţi şi 7 răniţi. Autorităţile israeliene au luat măsuri speciale de securitate.

Corespondenţă de la Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Dimineaţă au fost reluate rugăciunile la sinagoga din cartierul Har Nof din Ierusalim, unde, ieri, doi terorişti au măcelărit patru persoane. Au fost intensificate patrulările poliţiei în sectoarele sensibile ale Ierusalimului. Armata israeliană a demolat astăzi locuinţa teroristului care, la sfârşitul lunii trecute, a intrat direct cu maşina în mulţimea care aştepta într-o staţie de tramvai. FBI va ancheta atacul teorist de ieri, de la sinagoga din Ierusalim. Trei dintre victime aveau şi cetăţenie americană.

Ministrul israelian al economiei,  Naftali Bennett, cere o intervenţie militară pentru ceea ce el a numit stârpirea terorismului în Ierusalimul de Est. După atentatul de ieri, Iordania a amânat retrimiterea ambasadorului în Israel, chemat pentru consultări la Amann, pe fondul tulburărilor de la Ierusalim. Regatul Haşemit, în funcţie de evoluţia situaţiei, va lua o decizie. Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a condamnat ferm măcelărirea rabinilor în sinagoga de la Ierusalim şi a deplâns agravarea situaţiei. Confruntările între tineri palestinieni şi forţele de ordine israeliene au continuat în mai multe sectoare ale Ierusalimului de Est şi în Cisiordania. Secretarul general al ONU a remarcat o agravare constantă a situaţiei şi a cerut liderilor ambelor părţi să ia măsuri prin care să fie evitată o nouă escaladare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 noiembrie