Statele Unite oferă un milion de dolari pentru un criminal informatic român

Marţi 18 noiembrie, Statele Unite au promis un milion de dolari persoanei care îi va ajuta să-l găsească pe criminalul informatic român Nicolae Popescu.
Recompensa va fi acordată pentru orice informaţie care va permite găsirea şi inculparea lui Nicolae Popescu, care s-ar fi volatilizat în Europa, potrivit anchetatorilor.
Aproximativ 750.000 de dolari se oferă de asemenea pentru orice informaţie care ar conduce la arestarea şi inculparea unuia dintre complicii săi, Dumitru Daniel Bosogioiu, care ar fi jucat un rol-cheie în frauda online orchestrată de dl. Popescu.
Frauda consta în jefuirea online a unor persoane care au făcut cumpărături online în valoare de milioane de dolari, după ce dl. Popescu făcuse publicitate unor produse de valoare precum maşini, vapoare sau motociclete, inexistente.
Amatorii de aceste achiziţii era direcţionati către nişte sisteme de plată online şi conturi bancare deschise sub o identitate falsă. Ulterior, banii acestora erau transferaţi în conturile celor care conduceau escrocheria din România, au explicat anchetatorii într-un comunicat.
FBI îi caută pe domnii Popescu şi Bosogioiu mai ales pentru frauda online, pentru spălare de bani şi falsificare de paşapoarte.

www.lesoir.be – 19 noiembrie