Ambasadorul Franţei în România participă la proiectul Ziua Ştafetei – Acum decid eu!

Excelenţa sa domnul François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franţei în România, participă la proiectul Ziua Ştafetei – Acum decid eu!, în cadrul căruia va primi vizita Narcisei Elena Rusu, o liceană din Roman care doreşte să devină ambasador.

Evenimentul va avea loc joi, 20 noiembrie, când Narcisa Rusu va fi prezentă la Ambasada Franței, unde va afla direct de la domnul Saint-Paul care sunt îndatoririle unui ambasador, precum şi detalii despre misiunile diplomatice.

Domnul François Saint-Paul a subliniat importanța acestui proiect: „Îmi face o deosebită plăcere să întâlnesc o persoană atât de tânără care are deja un proiect de viitor și mai ales să am un rol în a oferi acestei tinere posibilitatea de a înțelege mai bine lumea diplomației și de a o apropia de visul său”.

„Am ales Franța pentru că este țara mea preferată. Întotdeauna am admirat grația și rafinamentul care caracterizează această țară. Iubesc, de asemenea,  diversitatea culturală pe care o poți întâlni peste tot în Franța”, a declarat Narcisa Rusu, motivând alegerea sa.

În cursul aceleiași zile, „tânăra ambasadoare” îl va însoți pe domnul Saint-Paul la sediul Uniunii Juriștilor din România, unde va asista la decorarea doamnei Genoveva Vrabie, care va primi Ordinul Național al Meritului, în grad de ofițer. Ceremonia va avea loc cu începere de la ora 12.30.

Proiectul “Ziua Ştafetei – Acum decid eu! ” este organizat de Fundaţia Terre des Hommes împreună cu partenerii săi pentru a celebra Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului (20 Noiembrie) și face parte din manifestările care marchează cea de-a 5-a ediție a Festivalului Drepturilor Copilului.