Cod galben de vreme rea pentru judeţele din nordul, estul şi centrul ţării

Ploi, ninsori şi vânt puternic – aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Este cod galben de vreme rea pentru judeţele din nordul, estul şi centrul ţării, până mâine la prânz. Temperaturile încep să scadă semnificativ, ploile se vor transforma treptat în ninsoare, iar spre sfârşitul săptămânii este posibil să ningă şi în sudul teritoriului, inclusiv în capitală. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.
Vor fi cantităţi importante de precipitaţii sub formă de ploaie în partea de est până vineri după-amiază, o parte din precipitaţiile sub formă de ploaie se transformă în zăpadă în special în zonele de munte, dar ar fi posibil şi în zonele de deal. Începând de duminică, temperaturile în timpul nopţii sunt negative. Prin urmare, cantităţile de precipitaţii care vor veni pot fi sub formă de zăpadă şi în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti. Sunt temperaturi negative, dar, din semnalele pe care le avem până acum, cel puţin până la a doua jumătate a lunii decembrie nu sunt temperaturi de minus 10, minus 15 grade, să avem probleme cu culturile agricole de toamnă.
Realizator: Şi hidrologii au emis o atenţionare cu cod galben de inundaţii, valabilă din acestă dimineaţă până vineri seară, pentru mai multe bazine hidrografice din Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Bacău.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 noiembrie)