Comisia Europeană va publica de la 1 decembrie agenda reuniunilor comisarilor săi

Comisia Europeană (CE) s-a angajat miercurea aceasta să publice de la 1 decembrie agenda de reuniuni a comisarilor săi, a membrilor cabinetelor şi directorilor generali, într-un exerciţiu de transparenţă pe care speră să-l urmeze şi Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene.
„Transparenţa este una dintre priorităţile lui Juncker”, a asigurat prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, în cadrul conferinţei de presă zilnice. Politicianul olandez a explicat că obiectivul este ca europenii să înţeleagă cu cine se reunesc şi ce interese reprezintă, deşi a semnalat că în cazul în care cel vizat este un disident politic, va trebui să fie luate măsuri pentru ca acesta să nu fie pus în pericol.
Timmermans a precizat că această decizie priveşte reuniunile pe care le vor avea toţi comisarii, membrii cabinetului său, dar şi directorii generali ai CE cu grupurile de interes şi persoanele înregistrate în Registrul de Transparenţă. „Dorim să încurajăm Consiliul/Uniunii Europene/ şi Parlamentul European să facă acelaşi lucru”, a subliniat.
Traducerea: Veronica Popa

LA RAZON (19 noiembrie)