La Palatul Parlamentului are loc o conferinţă internaţională care marchează 25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste

La Palatul Parlamentului, în Bucureşti, are loc o conferinţă internaţională, care marchează 25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste. Participă personalităţi care au schimbat istoria Europei Centrale şi de Est, lideri ai revoluţiilor din 1989 şi ai tranziţiei spre democraţie.
Realizator: Carmen Gavrilă – Conferinţa priveşte înapoi spre anii de comunism şi căderea lui, dar cu scopul de a înţelege prezentul şi viitorul. Comunismul s-a prăbuşit în mod diferit, de exemplu prin compromis politic în Polonia şi prin lupte sângeroase în România. În continuare este esenţial să înţelegem de ce au existat aceste diferenţe – a spus fostul preşedinte Emil Constantinescu.
Emil Constantinescu: Ce semnificaţie au evenimentele din aceşti 25 de ani pentru tranziţia spre democraţie a regimurilor autoritare din alte zone ale lumii – Asia, America Latină, Africa. Am invitat principalii actori politici din ultimii 25 de ani din Europa Centrală şi de Est şi cei care ne-au onorat cu prezenţa sau cei care ne-au transmis mesaje sunt gata să răspundă la aceste întrebări.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 noiembrie