La Târgul Gaudeamus şi-a lansat volumul autobiografic preşedintele ales al României, Klaus Iohannis

Până duminică, iubitorii de carte pot vizita Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură, deschis ieri la Romexpo, în capitală. Este a XXI27. Iohannis la Gaudeamus 2014 - Foto. Alexandru Dolea ediţie a manifestărilor organizate de Radio România şi se aşteaptă o participare şi un număr record de evenimente, peste 750. Ieri, la Gaudeamus, şi-a lansat volumul autobiografic preşedintele ales al României, Klaus Iohannis.
Preşedintele ales Klaus Iohannis a spus că nu a avut ambiţii literare sau doctrinare atunci când a scris volumul autobiografic „Pas cu pas” şi a  vrut să arate cum a evoluat în viaţa publică şi care au fost valorile sale. Klaus Iohannis a vizita şi standul Radio România de la Târgul Gaudeamus, prilej cu care a felicitat postul nostru de radio pentru echilibrul şi onestitate şi a spus că va fi un preşedinte care va încerca să reconecteze tinerii cu cărţile.
Klaus Iohannis: „Este foarte important pentru mine să dăm un semnal nu numai cu şi prin carte şi să dăm un semnal şi pentru şi prin cultură, la modul cel mai general. După părerea mea, cultura ne salvează”.
Târgul Gaudeamus este un model de performanţă al unei instituţii de media publice care face audienţă şi a închis ultimii doi ani financiari cu profit, a precizat, la rândul său, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.
Ovidiu Miculescu: „Politicienii vin şi pleacă, ăsta este un reper care, creat sub regalitate în 1928, este un reper şi Radio România face parte din istoria României. De aia, cu tot respectul şi cu toată deschiderea suntem dedicaţi misiunii publice şi ascultătorilor şi ne-am bucura să fiţi parte în povestea asta de succes”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 noiembrie)