SmartUp Challenge – un program pentru tinerii antreprenori

Peste o mie de tineri din România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia vor deprinde abilităţi de antreprenoriat prin programul intitulat „SmartUp challenge”. Studenţii din cele patru ţări s-au înscris online în acest program şi au format echipe, pentru a dezvolta un plan de business.
SmartUp Challenge este un program care le oferă tinerilor (18-26 ani) din Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia abilităţile antreprenoriale şi de inovare de care au nevoie pentru a putea genera valoare adăugată pe piaţă şi locuri noi de muncă în ţările lor.
„Ai o idee de business? Te ajutăm să o transformi în realitate!” Multe idei geniale se pierd pentru că tinerii nu au curaj să le pună în aplicare sau pur şi simplu nu ştiu cum să îşi creeze singuri propriile job-uri. Prin intermediul programului, participi la websemnarii gratuite de pregătire pentru Open Innovation Challenge.
Liliana Avram, manager în resurse umane: SmartUp are ca obiectiv final identificarea unor planuri de afaceri viabile. Programul are o etapă finală în martie, anul viitor. Oricare din ideile acestea, atâta vreme cât vor avea în spate un adevărat spirit antreprenorial, suficient de multă ambiţie şi energie, ar putea deveni ceva concret. Depinde foarte mult de cei care au venit cu ideea.
SmartUp Challenge este un program de antreprenoriat şi inovare care sprijină tinerii să îşi dezvolte creativitatea şi capacitatea de a genera idei de afaceri şi de a le transformă în realitatea. Programul este implementat de Junior Achievement România şi Citi Bank, în perioada octombrie 2014 – noiembrie 2015.
Îţi vei îmbunătăţi capacitatea de a lucra în echipă, îţi vei dezvolta abilităţile de lider şi îţi vei lărgi cercul de cunoştinţe personale şi profesionale. Cel mai important, îţi vei dezvolta mentalitatea pentru a găsi soluţii de afaceri inovatoare care să creeze job-uri noi, cu impact social pozitiv” – afirmă organizatorii.

RADOR – 22 noiembrie