Consiliul Suprem de Securitate din Republica Moldova avertizează că va lua măsurile necesare pentru contracararea acţiunilor ostile

Consiliul Suprem de Securitate de la Chişinău consideră că există forţe care acţionează contrar intereselor naţionale şi întreprind acţiuni ce pot ameninţa siguranţa naţională a Republicii Moldova. Reunit la solicitarea preşedintelui Nicolae Timofti, Consiliul Suprem de Securitate avertizează că va lua măsurile necesare pentru contracararea acţiunilor ostile.

Consiliul Suprem de Securitate s-a convocat în contextul mai multor acţiuni şi declaraţii ale autorităţilor, care vorbesc de posibile provocări înainte sau după alegerile din 30 noiembrie. Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, a declarat, după şedinţa Consiliului, că există concurenţi electorali şi persoane publice care acţionează împotriva intereselor statului, în contextul electoral din Republica Moldova.

Vlad Ţurcanu: Sunt partide şi persoane publice care nu acţionează în interesele Republicii Moldova, încercând să destabilizeze situaţia prin mesaje care distorsionează realităţile din Republica Moldova şi încearcă să inducă pe agenda publică informaţii false, informaţii de natură să manipuleze cetăţenii, în această perioadă importantă, care este una electorală.

Secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră, a dat însă asigurări că organele statului vor întreprinde toate acţiunile necesare pentru a nu permite destabilizarea situaţiei.

Alexei Barbăneagră: Toate structurile vor examina toate riscurile şi ameninţările şi vor aplica măsurile care derivă din lege.

Recent, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi procurorii au reţinut un grup de persoane, printre care şi cetăţeni ai Rusiei şi Ucrainei, care ar fi pregătit acţiuni menite să destabilizeze situaţia social-politică în Republica Moldova, în contextul alegerilor din 30 noiembrie.