Potrivit sondajelor de opinie, cinci partide ar intra în parlament după alegerile de duminica viitoare din Republica Moldova

Cinci partide ar intra în parlament după alegerile de duminica viitoare din Republica Moldova, potrivit unui sondaj de opinie, realizat de Centrul de Cercetare Sociologică din Moldova, dat astăzi publicităţii. Un alt sondaj, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor, ridică la 6 numărul formaţiunilor care ar intra în legislativ. Relatează Victor Pogor de la Radio Chişinău.

Reporter: Potrivit sondajului realizat de Centrul de Cercetare Sociologică din Moldova, Partidul Comuniştilor rămâne pe primul lor în intenţiile de vot, cu 17%, fiind urmat de Partidul Liberal Democrat, cu 15%, Partidul Democrat, cu 13%, Partidul Patria, cu 8,2% şi Partidul Liberal, cu 6,5%. Aproape de pragul accederii în legislativ sunt Partidul Socialiştilor, cu 4,7% şi Partidul Liberal Reformator, cu 4,3%. În această situaţie, cele trei partide pro-europene ar acumula o nouă majoritate. Totodată, preşedintele Centrului de Cercetare Sociologică din Moldova, Sergiu Raevschi, a remarcat că o mare parte din alegători încă ar mai putea să-şi schimbe opţiunile.

Sergiu Raevschi: 27% avem persoanele care nu s-au hotărât încă cu cine să voteze. Majoritatea din aceste 27 de procente vor decide chiar în ultima zi.

Reporter: Un alt sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, făcut public tot astăzi, ridică la 6 numărul partidelor care ar forma un viitor parlament.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 noiembrie