Hotărâre definitivă a instanţei pentru deputatul UDMR Marko Attila – 3 ani de închisoare cu suspendare

Hotărâre definitivă a instanţei pentru deputatul UDMR Marko Attila – 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării Liceului Miko Szekely din Sfântu Gheorghe. Marko este cercetat şi în dosarul retrocedării frauduloase a unui teren din Bucureşti, cu un prejudiciu de peste 62 milioane euro, în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.
Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au redus pedeapsa dată iniţial în 2012 de Judecătoria Buzău de 3 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Potrivit portalului instanţei, judecătorii au admis apelul deputatului Marko Attila şi au suspendat pedeapsa de 3 ani de închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani. Marko Attila a fost judecat în dosarul retrocedării Liceului Miko Szekely din Sfântu Gheorghe. Potrivit procurorilor DNA, Marko Attila este implicat şi cercetat tot pentru abuz în serviciu într-un alt caz de retrocedare din 2011 a unui teren din capitală de 13 hectare. La acea vreme, Marko Attila a făcut parte din comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor care a supraevaluat terenul restituit omului de afaceri Stelian Gheorghe. În acest dosar au fost arestate 5 persoane, printre care şefa suspendată a Direcţiei de Combatere a Terorismului Alina Bica şi fosta preşedintă a Autorităţii, Crinuţa Dumitrean.
Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor să îi ridice imunitatea parlamentară lui Marko Attila, precum şi colegului său, Cătălin Teodorescu, în vederea reţinerii şi arestării preventive. Comisia Juridică a Camerei a amânat astăzi discutarea celor două cazuri, invocând necesitatea studierii dosarelor. Discuţia va fi reluată, cel mai probabil, marţea viitoare.