Institutul Cultural Român de la Varşovia celebrează aniversarea a 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989

The 1989 Romanian Revolution in Central European Context – dezbatere la Colegiului Europei de la Natolin

Institutul Cultural Român de la Varşovia, în colaborare cu Colegiul Europei de la Natolin, organizează în data de 26 noiembrie, în capitala poloneză, o dezbatere privind evenimentele anului 1989 şi consecinţele lor. Evenimentul poartă titlul The 1989 Romanian Revolution in Central European Context şi  are ca invitaţi pe Germina Nagâţ, director în CNSAS, Christian Mititelu, fost director BBC România între 1984-1991 şi 1993-2004, Martyn Rady, profesor de istorie central-europeană la University College din Londra şi Paweł Ukielski, vice-preşedinte al Institutului Memoriei Naţionale din Polonia.

Evenimentul face parte dintr-o suită de manifestări pe care Institutul Cultural Român de la Varşovia le organizează în 2014 pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Dezbaterea de la Varşovia va oferi prilejul cunoaşterii contextului şi desfăşurării evenimentelor care au condus la prăbuşirea comunismului în România, de asemenea, a cauzelor schimbărilor profunde din ţările foste comuniste ale Europei Centrale.

Discuţia va fi urmată de proiecţia filmului A fost sau n-a fost, în regia lui Corneliu Porumboiu.

Colegiul Europei Natolin (CEN) este corespondentul prestigiosului College of Europe din Bruges, desfăşurând o bogată activitate academică, ştinţifică şi educativă. CEN este un loc de întâlnire, analiză şi dezbatere, atât pentru universitari, cât şi pentru practicieni, în centrul atenţiei aflându-se istoria, securitatea, integrarea europeană şi provocările politicii internaţionale contemporane.