Proiectul bugetului de stat pentru anul viitor ar putea fi analizat astăzi într-o primă formă, în şedinţa săptămânală a guvernului

Proiectul bugetului de stat pentru anul viitor ar putea fi analizat astăzi într-o primă formă în şedinţa săptămânală a executivului. Potrivit premierului Victor Ponta, documentul va fi discutat săptămâna viitoare şi cu reprezentanţii Comisiei Europene, ai Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, care vor sosi la Bucureşti pe 2 decembrie.
Victor Ponta: Săptămâna viitoare, marţi, se află aici delegaţia tehnică a Comisiei Europene, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială şi îl agreăm şi cu ei, pe 10 decembrie vine în parlament bugetul, poate fi adoptat – asta decide parlamentul – cât de repede. Este şi pentru noi ocazia că toate aceste lucruri neadevărate care s-au spus în campanie, cum că renunţăm la cota unică – n-o să renunţăm; ca nu putem să dăm pensiile – ba putem. Acum lucrurile s-au încheiat din punct de vedere electoral, dar din punct de vedere guvernamental toate aceste lucruri vreau să le facem în continuare pe baza programului de guvernare al USL, care a primit 60% din voturi în 2009.