Comisia Europeană a trimis Bulgariei avertismente finale legate de proceduri anterioare de infringement

Comisia Europeană a trimis Bulgariei avertismente finale legate de patru proceduri anterioare de infringement. Acestea se referă la siguranţa rutieră, eficienţa energetică, poluare şi gestionarea traficului aerian. Bulgaria este unul dintre statele, care nu face schimb de informaţii cu alte ţări din UE cu privire la încălcări ale regulilor de trafic. Acest schimb este obligatoriu şi se referă la diverse aspecte, cum ar fi excesul de viteză sau conducerea sub influenţa alcoolului.

Directiva respectivă permite ca şoferii care comit infracţiuni să fie identificaţi şi traşi la răspundere. A doua procedură este legată de cerinţele referitoare la eficienţa energetică. Până în anul 2020, fiecare ţară trebuie să realizeze anumite economii de energie, prin politici direcţionate de eficienţă energetică în gospodării, industrie şi transporturi. Bulgaria nu a furnizat informaţii cu privire la măsurile întreprinse în acest domeniu. A treia procedură asupra căreia Bulgaria a fost avertizată este legată de nivelul de dioxid de sulf.

Comisia Europeană insistă ca Bulgaria să reducă expunerea cetăţenilor săi la acest risc, care este extrem de crescut în partea de est a ţării. Bruxelles-ul avertizează Bulgaria să instituie sancţiuni împotriva companiilor aeriene care încalcă normele europene de gestionare a fluxurilor de trafic aerian în cadrul UE. Bulgaria dispune de un termen de reacţie de două luni, altfel riscă să fie acţionată în justiţie la Curtea Europeană.