Tinereţea românească a ştiinţei la Cafeneaua de ştiinţă

cafeneaua de stiinta 1decRadio România Cultural vă invită la cea de-a noua ediţie din 2014 a Cafenelei de ştiinţă sub genericul „Tinereţea românească a ştiinţei. Vise, proiecte, certitudini”.

Luni, 1 decembrie 2014, la Libraria Humanitas de la Cişmigiu, între 19.00 – 21.00, în direct audio şi video pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro

Invitaţii ediţiei sunt:

Mihaela Marin este absolventă a Facultătii de Aeronave şi doctorand în Inginerie Electronică, cercetător la Institutul de Stiinte Spatiale de pe platforma Magurele şi specialistă în aplicaţii de contramăsuri la efectele adverse ale zborului spaţial asupra persoanei umane.

Radu Bidiugan, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, este doctor în Ştiinte, directorul Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport şi specialist în metodologia performanţei umane psiho-neuro-musculare.

Alexandru Nistorescu, absolvent al Facultăţii de Fizică, este cercetator la Institutul de Ştiinţe Spaţiale. Are un master în biofizică şi, în prezent, este masterand in bio-inginerie, specialist în fizică aplicată în cercetări de performanţă umană în medii extreme.

Valeriu Tudose este, şi el, absolvent al Facultăţii de Fizica a Universităţii din Bucuresti. Şi-a luat doctoratul în astronomie/astrofizica la Institutul Astronomic al Universităţii din Amsterdam şi post-doctoratul la Institutul Olandez de Radio Astronomie. Din 2012 lucrează ca cercetător la Institutul de Ştiinţe Spatiale, specializarea radio astronomie.

Nu în cele din urmă, cel mai tînăr dintre toţi, Mihai Receanu – student anul I la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Politehnica Bucureşti, specializarea Inginerie Electronică si Telecomunicaţii, inventator, medaliat a numeroase competiţii de specialitate.

Ce au toţi aceştia în comun? Dincolo de tinereţe, pasiunea pentru ştiinţă. Şi dincolo de acestea, convingerea că se poate face o carieră în ştiinţă.

Care le sunt proiectele – actuale dar şi de viitor – , ce i-a adus înapoi şi ce-i ţine pe loc aici, în România dar şi ce-i motivează în a-şi croi un drum în ştiinţă în România – iată cîteva dintre întrebările care-şi vor găsi răspunsul în ediţia din 1 decembrie 2014 a Cafenelei de ştiinţă – o emisiune nu festivă şi nici festivistă, o emisiune despre pasiune şi convingerea că ştiinţa merită trăită!

Realizator si moderator: Corina Negrea