Maria Andreea Ungureanu: „Mă bucur că am avut prieteni care să mă ajute”

Timp de trei săptămâni, pe site-ul nostru www.rador.ro, dar şi pe FB, am încercat să ne provocăm tinerii cititori să ne dezvăluie de ce aleg …să fie buni şi să se implice în proiecte ce pot schimba lumea în care trăim.

Rezultatele au fost surprinzătoare, aşa cum veţi putea vedea, de sâmbătă, când începem publicarea articolelor câştigătoare. În afara premiiilor I, II şi III, s-au acordat 8 premii speciale, care să recompenseze o muncă de calitate.

Le mulţumim tuturor participanţilor, elevi la Colegiul Naţional «Gheorghe Lazăr», şi la Liceul Teoretic «Alexandru Ioan Cuza» din Bucureşti pentru entuziasmul, bucuria şi performanţa lor.

Şi acum să îi cunoaştem pe câştigători:


Maria Andreea Ungureanu, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” – premiul special cel mai adecvat stil pentru site

De ce am ales sa fiu buna?

Este o întrebare pe care ne-o punem, fără îndoială,  fiecare dintre noi.

Știu cum e să nu poți zâmbi. Știu cum e să îți petreci zile întregi plângand si gândindu-te că nu ți-a mai rămas nimic. Mă bucur că am avut prieteni care să mă ajute, să îmi spuna că totul va fi bine și să mă liniștească. Știți cu toții cât de important este acest lucru. La rândul meu, trecând prin toate acestea si gândindu-mă chiar că altora poate le este mai rău, m-am decis să ajut, să fiu alături de oamenii care nu au pe nimeni. Credeam că să zâmbesti este ceva normal, dar acum nu mai cred asta. Totuși sunt sigura de un lucru: că zâmbetul este singura și cea mai minunata recompensă pe care o poate primi cel care încearcă să te ajute. Doar un zâmbet sincer, ca al unui copil care iubește necontiționat, care nu cunoaște binele si răul, care nu înțelege de ce în lume există tristețe. Ca să răspund totuși la întrebare, nu știu de ce am ales să fiu bună. Poate pentru că doream să văd aceste zâmbete sincere într-o lume plină de minciună și răutate, poate pentru că îmi era mila, sau poate pentru simplul motiv că “așa sunt eu”, că am avut nevoie de persoane care să îmi fie alături în unele momente ale vieții, iar ele nu au fost acolo și nu vreau ca și alții să treacă prin ceea ce am trecut și eu. Uneori sunt toate la un loc. Alteori niciunul din aceste motive. Cred că depinde foarte mult de fiecare moment. Cred că încă nu am gasit un răspuns la această întrebare grea și nu cred că îl voi gasi până la sfarsitul vieții.

Oricum bunătatea este relativă. Ce este bun pentru cineva poate fi rău pentru restul tocmai de aceea nu o să mă apuc să înșir fapte pentru că nu cred că au vreo valoare în a defini dacă sunt “bună” sau “rea”.

Mi-aș dori să întâlnesc oameni care să mă admire pentru ceea ce fac, pe care să îi inspir să facă fapte bune și să ajute pentru că lumea aceasta chiar are nevoie. Îmi doresc sa schimb societatea în care trăim și să las această lume un loc mai bun prin ceea ce fac. Vreau ca oamenii de după mine să stie că am fost aici și că, facănd lucruri bune, ajutându-i pe ceilalți, poți să schimbi ceva.