Turiştii profită de minivacanţa de 1 Decembrie

Minivacanţa de 1 Decembrie a început deja pentru mulţi. Mii de turişti s-au îndreptat către staţiunile de munte. Pe Valea Prahovei sunt în funcţiune instalaţiile de zăpadă artificială, iar la Predeal şi Poiana Braşov pârtiile sunt numai bune de săniuş. În Harghita stratul de nea este mai mare, după cum relatează corespondenta noastru, Angela Bârsan.

În staţiunea Harghita Băi tunurile de zăpadă artificială funcţionează din plin de câteva zile şi spre bucuria localnicilor a nins puţin, iar peisajul e hibernal. Cei mai mulţi patroni de pensiuni spun că spaţiile de cazare sunt aproape toate rezervate. Şi staţiunea Băile Tuşnad este pregătită să-şi aştepte oaspeţii. Chiar dacă nu este suficientă zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă, primii turişti sosiţi deja în minivacanţa de 1 Decembrie sunt mulţumiţi de servicii, ospitalitatea gazdelor şi de alternativele de petrecere a timpului liber.

În majoritatea hotelurilor şi pensiunilor din staţiunile Băile Tuşnad şi Harghita Băi locurile de cazare au fost deja ocupate în proporţie de 80% şi 100% şi pentru sărbătorile de iarnă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie