Antibiotice naturale: alimente și plante aromatice, adevărate medicamente

Nu sunt doar simple ierburi aromatice sau alimente, ci adevărate medicamente și antibiotice naturale, datorită proprietăților lor curative. Iată cum mai pot fi definite din punct de vedere al îngrijirii naturale a sănătății, alimente cum ar fi usturoiul sau ceapa, plante aromatice cum ar fi oregano, și condimente cum ar fi ghimbirul și scorțișoara. Din ce în ce mai des, acestea reprezintă obiect de studiu, grație proprietăților de vindecare ce le caracterizează. Haideți să aflăm unele alternative naturale la medicamentele tradiționale, adecvate pentru a ne proteja sănătatea.
Usturoiul este considerat un remediu natural cu proprietăți vindecătoare încă din secolele trecute. El este bogat în antioxidanți care contribuie la distrugerea radicalilor liberi, responsabili de deteriorarea organismului, acțiune care în timp poate duce la boli de inimă și cancer. Usturoiul ajută la reducerea tensiunii arteriale, luptă cu infecțiile pielii și protejează inima.
Echinaceea a fost mult timp folosită în scopul întăririi sistemului imunitar. Aceasta este considerată utilă pentru prevenirea și tratarea bolilor de sezon, cum ar fi răceala și gripa. Echinaceea este indicată în cazul bolilor căilor respiratorii superioare, care pot include, în plus față de răceli, tuse. Este de asemenea folosită în tratamentul infecțiilor care implică tractul urinar.

Ceapa, ca și usturoiul, sunt considerate medicamente naturale reale, cu puternice proprietati anti-bacteriene. Cepei îi sunt, de asemenea atribuite proprietati diuretice, care o fac utilă în procesul de dezintoxicare a organismului. Acestea joacă un rol anti-inflamator și
îmbunătățesc circulația sângelui. Ceapa este utilă pentru prevenirea și în tratamentul răcelilor, gripei și durerilor în gât.

Avocado a fost considerat din punct de vedere științific ca un aliment important pentru obținerea de extracte eficiente împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, cum ar fi unele tipuri de stafilococi. Cea mai buna varietate a acestui fruct din acest punct de vedere, este reprezentat de avocado-ul chilian.

Din frunzele de ceai verde, în plus față ceai, se poate extrage un anumit polifenol capabil să acționeze sinergic cu antibioticele în tratamentul împotriva bacteriilor, cum ar fi streptococcus și în infecțiile produse de E. coli. Ceaiul verde este de asemenea bogat in antioxidanti capabili să realizeze o acțiune preventivă împotriva apariției diferitelor tipuri de cancer, în special la nivelul pielii.

Ghimbirul este un panaceu real pentru sănătate. Poate fi consumat proaspăt sau sub formă de condiment, după ce a fost uscat și transformat în pulbere. Efectul benefic al ghimbirului prin utilizarea sa sub formă de ceai contribuie la prevenirea gripei, ameliorarea durerilor în gât și a tusei. Ghimbirul a fost de asemenea consemnat ca aliment cu proprietăți anticancerigene.
Oregano nu este numai o plantă aromatică folosită la gătit, ci și o reală plantă medicinală, utilă pentru a proteja sănătatea noastră, datorită proprietăților sale terapeutic. El poate fi definit ca un analgezic, antiseptic și antispasmodic natural. Uleiul esențial derivat din acesta are proprietăți antibacteriene puternice și utilizarea lui în aromaterapie este utilă pentru tratamentul bolilor legate de sistemul respirator.
Scortisoara nu este doar un condiment folosit pentru aroma sa dulce, ci și un tezaur de proprietăți utile, benefice pentru sanatatea noastră. Ea ameliorează durerile menstruale, este un antibacterian natural, reduce durerea cauzata de artrita, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și este un remediu natural pentru răceli și gâtul inflamat.

Traducere și adaptare după : www.greenme.it