Senatorul Mircea Geoană a reiterat acuzaţiile la adresa fostului său şef de partid

Senatorul Mircea Geoană, care a fost exclus din PSD după pierderea alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, a reiterat astăzi acuzaţiile la adresa fostului său şef de partid. Geoană susţine că premierul Victor Ponta şi colaboratorii săi sunt responsabili pentru modul în care a fost organizat procesul de votare în străinătate, iar cu privire la responsabilitatea penală urmează să se pronunţe justiţia.

Mircea Geoană: Responsabilii politici morali ai acestei situaţii sunt candidatul Ponta şi cei care i-au fost apropiaţi şi care au luat deciziile care au condus la o înfrângere catastrofală a PSD-ului. Dacă au încălcat şi legea? DNA, Parchetul, până la urmă Justiţia românească va trebui să facă lumină şi să avem într-adevăr dreptate până la capăt.

Realizator: Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea a susţinut astăzi că formaţiunea din care face parte a respectat legislaţia electorală, iar ceea ce s-a întâmplat cu votul din afara ţării este regretabil. Firea a reiterat că nu putea fi modificată legea de organizare a scrutinului prezidenţial prin ordonanţă de urgenţă între cele două tururi de scrutin.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 decembrie