ANPC avertizează consumatorii în privinţa achiziţionării jucăriilor care se află pe piaţă

Comisarii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat astăzi, în urma unor controale la mai multe centre comerciale efectuate împreună cu poliţiştii economici, 65 de amenzi în valoare de 130.000 de lei. Peste 1.000 de jucării, care aveau marcajul fals, au fost oprite definitiv de la comercializare. Preşedintele ANPC, Marius Dunca, îi avertizează pe cumpărători.

Marius Dunca: Să nu cumpere jucării de la colţul străzii, să cumpere doar din locuri doar special autorizate, unde pot primi o factură şi un bon, să se informeze de pe etichete şi în cazul în care nu sunt traduse şi eticheta nu le oferă toate elementele necesare ca să-l determine pe consumator să facă o alegere în cunoştinţă de cauză, să nu achiziţioneze produsul. Atenţie, că sunt jucării care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea copiilor noştri. Şi observ că operatorii economici tot vin cu tot felul de practici care sunt în afara prevederilor legale.

Realizator: În timpul controalelor au fost găsite 60 de jucării periculoase, printre care pistoale cu bile sau cuţite din plastic – ne-a transmis redactorul nostru Daniela Mănuţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 decembrie