Cursa pentru premiile Grammy a început oficial

Cursa pentru premiile Grammy a început oficial. Lista nominalizărilor pentru cele mai râvnite premii muzicale ale anului a fost făcută publică. Favoriţii din acest an sunt interpreţii Beyoncé, Pharrell Williams, dar şi proaspătul lansat Sam Smith. Ei au câte şase nominalizări fiecare. La categoriile „Record of the year” şi „piesa anului” concurează cinci hituri, printre care „Stay with me” interpretat de Sam Smith, „Chandelier” semnată de Sia, „All About That Bass” al cântăreţei Meghan Trainor şi piesa „Shake It Off” de Taylor Smith.

În mod surprinzător, Beyoncé, interpreta cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor Grammy, nu a fost nominalizată în acest an la aceste categorii. Totuşi, albumul „Drunk in Love” al artistei concurează la trei categorii, printre care „Cel mai bun album urban contemporan” şi „Cea mai bună piesă R&B”.

Sia, care a dominat topurile din acest an cu piesa „Chandelier”, a avut parte de patru nominalizări. Printre piesele semnate de aceasta sunt hituri celebre interpretate de nume sonore precum Rihanna, Beyonce sau Katy Perry.

Cea de-a 57-a ceremonie de decernare a premiilor Grammy va avea loc în data de 8 februarie, la Los Angeles.