Aculina Sotropa va reprezenta Romania in cadrul competitiei internationale de frumusete Miss Tourism International 2013 din Malaezia

In urma selectiei nationale Miss Turism International Romania 2014, organizate la sfarsitul saptamanii trecute de catre agentia ExclusivEvent, agentia detinatoare a licentei Miss Tourism International in Romania, Aculina Sotropa a fost desemnata oficial Miss Turism International Romania 2014, urmand sa reprezinte Romania in cadrul competitiei Miss Tourism International 2014, competitie care se desfasura in acest an in perioada 09.dec.2014 – 03.ian.2015 in Malaezia.

Aculina Sotropa are 25 ani, 1.73 m inaltime, iar dimensiunile ei sunt 85-60-89. Aculina locuieste momentan in Moscova, avand dubla cetatenie romana si moldoveneasca. Ea a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii de Stat „Alecu Russo” din Republica Moldova. In prezent Aculina lucreaza ca si model in Moscova, avand la activ prezentari pentru designeri importanti din Rusia.

Aculina vorbeste 3 limbi straine, engleza, italiana si rusa amanunt extrem de important pentru participarea sa din Malaezia. Printre pasiunile sale se regasesc modelingul, calatoriile, yoga si filozofia, talentul sau fiind pictura.

Aculina va fi timp de un an de zile imaginea Miss Tourism International Romania, avand sarcina de a se implica activ impreuna cu agentia ExclusivEvent in cat mai multe campanii si actiuni de caritate, dar si in numeroase programe si activitati de promovare a turismului romanesc.

In anul 1994 a avut loc prima editie a competitiei Miss Tourism International, competitia clasata pe locul al 5-lea la nivel mondial, din punct de vedere al prestigiului, importantei si amplorii evenimentului.

Miss Tourism International este cea mai importanta competitie internationala organizata pe o platforma de turism, fiind singura competitie a carei finala se desfasoara in noaptea Anului Nou, fiecare castigatoare fiind incoronata pe 31 decembrie. Miss Tourism International este organizat cu scopul de a promova turismul si schimburile culturale intre tarile participante.

 „Sunt convins ca Aculina Sotropa va reusi sa faca o imagine foarte buna Romaniei in aceasta competitie internationala. Pregatirea sa in domeniul modelingului va fi un atuu extrem de important pentru ca Romania sa ocupe un loc cat mai bun in competitia din Malaezia.”- ne-a declarat dl.Ernest Hadrian Böhm reprezentantul agentiei ExclusivEvent si presedintele Miss Turism International Romania.

“Participarea mea in Malaezia in cadrul Miss Tourism International 2014 va fi o experienta deosebita pentru mine, probabil cea mai frumoasa de pana in acest moment. Nu am cuvinte sa multumesc indeajuns agentiei ExclusivEvent pentru ca au avut incredere in mine sa fiu eu cea delegata sa reprezint Romania in aceasta competitie internationala extrem de importanta pentru promovarea internationala a turismului romanesc. Sunt extrem de onorata sa reprezint Romania, tara mea de suflet in fata a sute de milioane de privitori  promitand ca voi depune toate eforturile pentru a clasa cu ajutorul lui Dumnezeu Romania pe un loc cat mai sus pe podiumul final al competitiei. Romania este o tara cu foarte multe atractii turistice extraordinare pe care le voi prezenta si promova lumii intregi.” – a declarat Aculina Sotropa – Miss Tourism International Romania 2014.