Fundaţia Euromonitor pentru excelenţă a desemnat câştigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti

Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă a anunţat cei 10 câştigători ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti. Ceremonia de decernare a diplomelor şi de anunţare a celor 10 câştigători care vor pleca la Bruxelles într-o vizită de studiu de o săptămână, a avut loc la Bucureşti, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene, în prezenţa Excelenţei Sale, doamna Angela Filote, Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

În urma selecţiei, printre tinerii jurnalişti care vor beneficia de stagiul de pregătire de la Bruxelles se află şi Ina Gutu,  reporter  la Radio România Chişinău , care va mai beneficia în plus şi de un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizaţii de presă europene.

Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti reprezintă un program de încurajare şi facilitare a pregătirii profesionale şi se adresează jurnaliştilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanţi să aprofundeze înţelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcţionarea instituţiilor, relaţionarea între Statele Membre precum şi maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Din start, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoştintelor şi abilităţilor tinerilor jurnalişti români, prin expunere directă la realităţile democraţiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse şi practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.