Regina Elisabeta a II-a a primit la Palatul Buckingham pe Principesa Moștenitoare și Principele Radu

În zilele de 8 – 10 decembrie 2014, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au efectuat o vizită oficială la Londra, capitala Marii Britanii. Alături de Altețele Lor Regale s-a aflat Principele Nicolae.

Este a cincisprezecea vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2014. În luna februarie, Principele Radu și Principele Nicolae au vizitat Turcia, iar în luna martie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie. În luna aprilie, Principele Radu și Principele Nicolae au efectuat o vizită în Regatul Suediei, iar, tot în luna aprilie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Statul Israel. În luna mai, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au efectuat o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei. În luna iunie, Principele Radu s-a aflat într-o vizită în Regatul Maroc. În luna iulie, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie, iar, tot în luna iulie, Principele Nicolae s-a aflat în Italia. În luna septembrie, Principele Nicolae a efectuat o vizită în Germania. Tot în luna septembrie, Principele Radu a efectuat o vizită în Marea Britanie, iar, Principesa Moștenitoare și Principele Radu s-au aflat în Grecia. În cursul aceleiași luni, Principele Nicolae s-a aflat într-o vizită în Marea Britanie. În luna noiembrie, Principele Nicolae s-a aflat în Statul Qatar, iar tot în luna noiembrie, Principele Radu a efectuat o vizită în Germania.

Marți, 9 decembrie 2014, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost primiți, la Palatul Buckingham, de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Primirea Altețelor Lor Regale la Palatul Buckingham a fost o invitație la ceai, la ora 5.

De asemenea, luni, 8 decembrie 2014, Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae au luat parte, în calitate de invitați de onoare, la banchetul Anual de la City of London, organizat de Guild of Freemen of the City of London, una dintre cele mai vechi, mai reprezentative și mai respectate organizații ale municipalității londoneze.

Printre invitații banchetului anual desfășurat la Guildhall s-au numărat Președintele și Prima doamnă ai Albaniei, E.S. domnul  Bujar Nishani și doamna Odeta Nishami, precum și Guvernatorul general al Statului Antigua Barbuda și soția, Sir Rodney Williams și Lady Williams.

Au fost, de asemenea, prezenți reprezentanți ai instituțiilor statului, diplomați, militari, oameni politici, oameni de artă, oameni de afaceri, jurnaliști.

Banchetul a încununat activitatea anului 2014 a Organizației Oamenilor Liberi din Orașul Londra, creată în anul 1908 și care, de atunci încoace, veghează la păstrarea demnității, libertății și performanței democratice a uneia dintre cele mai puternice comunități locale din lume: orașul Londra.

În cursul vizitei oficiale la Londra, Familia Regală a avut întâlniri cu reprezentanți ai mediului economic, diplomatic, precum și cu personalități ale societății civile.