Bucureştiul este un oraş inaccesibil persoanelor cu dizabilităţi

Bucureştiul este un oraş inaccesibil persoanelor cu dizabilităţi, conform raportului de audit lansat, astăzi, de Asociaţia Active Watch şi Fundaţia Motivation. Maşinile parcate pe trotuar, pavajul deteriorat, bordurile înălţate, platformele de acces lipsă sau prea înclinate duc la imposibilitatea integrării persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii. Cei 150 de respondenţi au declarat că toate aceste lipsuri condamnă multe dintre persoanele cu dizabilităţi la sărăcie şi izolare.
Irina Zamfirescu, expert Active Watch: „Principala problemă identificată sunt maşinile parcate pe trotuar, 100% toţi respondenţii au spus că aceasta este cea mai mare problemă în municipiul Bucureşti. Din punct de vedere al expertului în cadrul proiectului, o problemă conexă este lipsa de accesibilizare chiar şi la nivelul lucrărilor noi, deşi acum se fac lucrări de infrastructură noi, sunt recepţionate chiar şi acum, când vorbim. Nu este urmărită accesibilizarea acestor lucrări noi”.
Între soluţiile identificate pentru remedierea acestei situaţii se numără eliminarea maşinilor parcate pe trotuar, accesibilizarea staţiilor pentru scaunele cu rotile, instruirea şoferilor mijloacelor de transport în comun sau dotarea intersecţiilor cu semafoare acustice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 decembrie)