A intrat în vigoare noul mers al trenurilor 2014-2015

Noul mers al trenurilor 2014-2015 intră în vigoare astăzi şi aduce modificări semnificative pe rutele unde se realizează lucrări majore de modernizare. Potrivit acestui grafic, mai multe garnituri intercity, care circulă acum pe tronsonul Braşov-Sighişoara-Sebeş, unde se înregistrează mari întârzieri, au fost redirecţionate prin Sibiu.
Directorul operaţional CFR Călători, Adrian Vlaicu: Această suplimentare s-a făcut în primul rând ca urmare a cererii călătorilor, dar şi pentru a se evita întârzierile generate de zona de lucrări, pentru a se permite celor care lucrează la reabilitarea infrastructurii, sperăm că vom avea în curând o finalizare a acestor lucrări şi să putem oferi un serviciu de foarte bună calitate şi pe acest sector, aşa cum oferim în prezent pe sectorul Bucureşti-Constanţa, am păstrat duratele de parcurs substanţial reduse, sub 2 ore pentru trenurile fără oprire între Bucureşti şi Constanţa şi sub 2 ore şi 20 de minute pentru trenurile cu oprire între Bucureşti şi Constanţa.
Realizator: CFR Călători mai anunţă că din 1 ianuarie 2015 vor fi puse în circulaţie Trenurile zăpezii, care vor trece şi vor opri pentru prima dată şi în gara Petroşani, pentru a asigura transportul turiştilor în staţiunea Straja. De asemenea, sunt anunţate reduceri semnificative de preţuri pentru rutele către Valea Prahovei, ca o alternativă la transportul rutier aglomerat de pe DN 1.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 decembrie)