ANFP a lansat studiul comparativ privind dialogul social în administraţia publică din România şi Norvegia

Marţi, 9.12.2014, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a lansat „Studiul comparativ privind dialogul social în administraţia publică din România şi Norvegia”. Evenimentul a avut loc la sediul Centrului Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Bucureşti, fiind prezenţi reprezentanţi ai partenerilor, ai mediului universitar, ai mass-media.

Precizăm că studiul a fost elaborat în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dialogului social pentru funcţionarii publici” de către sociologi români în colaborare cu experţi de la Fafo Institute for Labour and Social Research – Norway. Prin realizarea acestui studiu s-a urmărit obţinerea unei imagini comparative asupra modului în care se desfăşoară dialogul social în România şi în Norvegia.

Proiectul este implementat de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în parteneriat cu Asociaţia Autorităţilor Locale şi Regionale din Norvegia (KS) şi Asociaţia Municipiilor din România (AMR), fiind finanţat printr-un grant acordat de Guvernul Norvegiei prin intermediul Granturilor Norvegiene 2009-2014, în cadrul Programului Muncă Decentă şi Dialog Tripartit.

Studiul poate fi consultat accesând website-ul www.anfp.gov.ro, la pagina proiectului, disponibilă la secţiunea Proiecte/Proiecte în implementare.