Brăţara ce va revoluţiona piaţa hi-tech – orice om îşi poate transforma braţul într-un „ecran”

cicret

Brăţara Cicret e un concept gândit să înlocuiască în scurt timp telefoanele şi tabletele! Cu ajutorul unui mic proiector, brăţara poate să facă să apară un ecran pe antebraţ! Opt senzori îi permit utilizatorului să manevreze ecranul. Brăţara poate fi folosită pentru vizionarea de filme, scrierea de emailuri sau pentru convorbiri telefonice. Producătorii Cicret strâng bani în acest moment pe site-ul lor pentru producaţia de masă, dar sunt convinşi că produsul lor va avea succes. Brăţara le permite celor care o poartă să citească şi să trimită emailuri, să navigheze pe internet, să vadă filme, să se joace sau să dea telefoane. Cicret vine şi cu port micro-USB şi accelerometru, dar şi Bluetooth sau Wi-Fi. Există şi posibilitatea sincronizării cu iPhone, dar Cicret e conceput ca dispozitiv capabil să funcţioneze independent.
Producătorii au adăugat şi elemente de efect, menite să facă brăţară şi mai atrăgătoare. Display-ul se va activa la o mişcare de încheietură, că în filmele SF, iar acest procedeu poate fi folosit şi pentru a răspunde la telefon. Momentan există un prototip aflat în plină dezvoltare, însă producătorii susţin că produsul ar putea apărea în magazine în luna iunie a anului viitor.
Cicret va avea un preţ de cel puţin 380 de euro pentru modelul cu memorie de 16 GB şi mai mult pentru modelul cu 32 GB. Brăţară va fi disponibilă pentru început în 10 culori. „Cel mai surprinzător lucru este că noi n-am inventat nimic pentru acest produs, am combinat două tehnologii existente pentru a crea ceva cu adevărat special. Noi credem că această brăţară va revoluţiona lumea tehnologiei”, a declarat unul dintre producători, Guillaume Pommier.

(www.publika.md – 15 decembrie)