Noul guvern condus de Victor Ponta va depune diseară jurământul la Palatul Cotroceni

Noul guvern condus de Victor Ponta va depune diseară jurământul la Palatul Cotroceni. Anunţul a fost făcut de către premier, după ce aseară Parlamentul a validat noua formulă guvernamentală cu 377 de voturi pentru şi 134 împotrivă.
Premierul Victor Ponta a cerut sprijinul şi încrederea Parlamentului atât pentru o nouă echipă guvernamentală, dar şi pentru un pachet de acţiuni prioritare pentru anii 2015-2016. Între acestea, se află măsuri de continuare a creşterii economice, dar şi menţinerea în buget a acelor prevederi care fac ca mediul de afaceri să fie stabil şi predictibil.
Victor Ponta: „În special la cota unică de 16%, la scutirea de impozit a profitului reinvestit, la scăderea CAS şi propunerea de a scădea în continuare, pentru diverse categorii de produse agricole, taxa pe valoare adăugată, având însă, în acelaşi timp, prin buget şi prin politicile guvernamentale, păstrând ceea, ce de altfel, am spus de multe ori şi acum, fiind încheiată campania electorală, putem să şi facem”.
Premierul Victor Ponta a cerut sprijin parlamentarilor pentru derularea proiectelor în infrastructură, educaţie, agricultură, dar şi pentru cele referitoare la descentralizare şi dezvoltare regională, astfel încât să fie diminuate decalajele existente între diferite regiuni şi judeţe ale ţării. Partidul Naţional Liberal a anunţat că nu va susţine un guvern lipsit de credibilitate şi care nu mai are respect din partea cetăţenilor şi a unor parteneri externi. Cabinetul Ponta a primit un vot de încredere din partea UDMR, PP-DD, Grupului minorităţilor naţionale şi a reprezentanţilor PLR.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 decembrie)