Palatul Parlamentului observat din satelit

casa poporului

Agenţia Spaţiala Europeana (ESA) a facut publica o imagine care surprinde miscari milimetrice ale Palatului Parlamentului si a drumurilor din vecinatate. Datele radar culese de sateliti aflati la sute de kilometri altitudine au fost procesate de compania romaneasca ASRC — Advanced Studies and Research Center.

In imagine, punctele albastre indica zone care se ridica, in timp ce punctele rosii zone care se scufunda. Datele radar prezentate provin din observatii efectuate in perioada 2011-2014. Acestea au fost realizate cu ajutorul Persistent Scatterer Interferometry (PSI), o metoda care poate detecta si monitoriza miscari pe suprafete intinse cu o precizie foarte mare. Tehnica functioneaza cel mai bine asupra structurilor solide, precum cladiri, drumuri si cai ferate si poate evidentia puncte slabe ale acestor structuri.

Imaginea publicata de ESA a fost produsa de ASRC (Advanced Studies and Research Center), o companie romaneasca specializata in procesarea si interpretarea datelor din spectrul optic si radar pentru publicul larg sau pentru clienti la nivel global. Compania a fost recent calificata drept furnizor de servicii PSI de catre proiectul ESA Terrafirma.