Comunicat OMV Petrom: descoperire de ţiţei şi gaze în judeţul Buzău

  • OMV Petrom şi Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au descoperit un nou zăcământ de ţiţei şi gaze în judeţul Buzău
  • Aceasta are potenţialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, în parteneriat cu Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil), anunţă descoperirea unui nou zăcământ de ţiţei şi gaze, în sudul judeţului Buzău.

Zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, prin săparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la cca. 7 – 12 km distanta de zăcăminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani.

Estimările obţinute din testele de producție efectuate la cele două straturi geologice indică o producție potențială pe sondă de 1.200 – 2.100 bep/zi.

Investiţiile de explorare care au condus la această descoperire realizată de OMV Petrom şi Hunt Oil se ridică la 5 milioane de euro.

Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investițiilor pentru explorare postprivatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condițiile în care 90% din zăcămintele pe care le operam sunt mature şi au atins vârful de producție cu mulți ani în urmă. În prezent, furnizam circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României„, declară Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare şi Producţie.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie al descoperirii şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune pentru a continua pe linia acestui succes.

Descoperirea a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în 2010 de OMV Petrom şi Hunt Oil. Parteneriatul vizează explorarea a două blocuri onshore: I Adjud şi VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

Acest comunicat de presă conţine afirmaţii anticipative. Afirmaţiile anticipative pot fi identificate prin cuvinte ca „anticipează”, „intenţionează”, „planifică”, „caută”, „crede”, „estimează”, „aşteaptă”, „potenţială” şi orice referinţe similare la perioade viitoare. În timp ce afirmaţiile anticipative sunt bazate pe estimări sau analize făcute de către noi şi pe care le considerăm rezonabile având în vedere circumstanţele, măsura în care rezultatele efective şi evoluţiile vor atinge aşteptările şi predicţiile noastre depinde de un număr de riscuri şi incertitudini care pot determina ca rezultatele efective, performanţe şi situaţia financiară să difere substanţial de aşteptările noastre. Orice afirmaţie anticipativă din acest comunicat de presa este valabilă numai pentru data la care este făcută. Factori sau evenimente care pot determina ca rezultatele efective să fie diferite pot apărea şi nu este posibil să anticipăm toţi aceşti factori sau evenimente. Nu ne asumăm obligaţia de a face publică orice actualizare a afirmaţiilor anticipative ca urmare a unei informaţii noi, evoluţii viitoare sau altui eveniment, cu excepţia situaţiei în care o astfel de actualizare este cerută de lege.

Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi deține o centrala electrica de înalta eficienta de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinării.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

În ultimii 9 ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect şi indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 5%.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În această perioadă, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. „Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate.

Pentru mai multe detalii şi informaţii:
Biroul de Presă OMV Petrom: +40 (372) 161547; press.office@petrom.com
Website: www.petrom.com

Despre Hunt Oil Company
Hunt Oil Company, o companie nelistată de explorare şi producţie, derulează cu succes operaţiuni în domeniul petrolului de peste 80 de ani. În prezent, este una din cele mai mari companii independente din lume din domeniul energetic, cu operaţiuni în America de Nord, America de Sud, Europa, Australia şi Orientul Mijlociu. Compania a forat sonde în toate continentele, cu excepţia Antarcticii.