Bugetul de stat şi al asigurărilor sociale 2015 intra in discuţia plenului reunit al Parlamentului

Comisiile parlamentare pentru buget-finanţe au aprobat ieri proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pentru anul viitor. Documentele vor intra astăzi în discuţia plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, iar votul final se preconizează a fi dat duminică. Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, a spus că deşi s-au operat modificări ca urmare a amendamentelor propuse, proiectul bugetului de stat respectă normele convenite cu reprezentanţii finanţatorilor internaţionali.

Viorel Ştefan: Deficitul este acelaşi, plafoanele au fost respectate, bugetele de tipul celor pentru dezvoltare sau de tipul bugetelor sociale care au fost convenite cu FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană nu au fost modificate decât, eventual, modificări de structură în interiorul lor.

În ceea ce priveşte bugetul asigurărilor sociale, ministrul muncii, Rovana Plumb, a declarat că s-a urmărit respectarea angajamentului luat faţă de pensionari, respectiv o majorare a pensiilor anul viitor cu 5%, dar şi creşterea pensiei minime garantate de la 350 la 400 de lei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -19 decembrie