Piaţa auto din România a înregistrat, în primele 11 luni ale anului, în premieră, o creştere faţă de perioada similară a anului trecut

Piaţa auto din România a înregistrat, în primele 11 luni ale anului, în premieră, o creştere faţă de perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, producţia naţională de profil a scăzut cu aproape trei procente şi jumătate, potrivit datelor prezentate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Raportul realizat de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile arată că 2014 este primul an de creştere al pieţei auto după şase ani consecutivi de scăderi puternice. După primele 11 luni din acest an, volumul total al vânzărilor de autovehicule a crescut cu 24,1%. Doar în noiembrie, numărul total de autovehicule comercializate a ajuns la aproape 9.400, dintre care peste 7.600 au fost autoturisme, cu 14,5% mai mult decât în aceeaşi lună din 2013. În funcţie de tipul de combustibil, preferate au fost maşinile cu motoarele diesel. Dacia se află în continuare pe primul loc, urmată de Volkswagen, Skoda, Renault, Ford şi Opel. Pe de altă parte, în raport se remarcă şi o evoluţie pe plan european în această privinţă, în principal pentru Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 decembrie