Magia sărbătorilor de iarnă cuprinde întreaga Europă

În fiecare an, magia sărbătorilor de iarnă cuprinde, încă la început lunii decembrie, întreaga Europă. Mai multe oraşe de pe bătrânul continent încă mai păstrează frumoasa tradiţie de a organiza târguri de Crăciun la care vin turişti din toată lumea. Oamenii pot cumpăra de aici cadouri, pot gusta din vin fiert şi delicii locale, pot asculta colinde şi admira decorul de sărbătoare înveselit de mii de luminiţe.
Viena este printre primele destinaţii recomandate pentru o vizită în perioada sărbătorilor de iarnă. În capitala Austriei, sunt organizate patru târguri de Crăciun, unde oamenii se pot delecta cu o cană cu vin fiert sau o porţie de castane coapte. Capitala Ungariei găzduieşte un impresionant târg de Crăciun, cu peste 150 de standuri. La Budapesta, oamenii pot cumpăra produse artizanale şi pot gusta mâncare tradiţională. La târgul din Praga se găsesc decoraţiuni unice, create de meşterii populari cehi, precum şi deserturi delicioase. Atmosfera de sărbătoare domneşte în această perioadă în oraşul celor o sută de clopotniţe. Târgul de Crăciun din Bruxelles se întinde pe aproape doi kilometri. Pe lângă berea belgiană, ciocolată şi alte delicii, aici există şi un patinoar în aer liber. În oraşul Nürnberg din Germania are loc unul dintre cele mai vechi târguri de pe bătrânul continent. Aici domnesc miresmele de vin fiert, migdale prăjite, cârnaţi tradiţionali şi turtă dulce.
Şi un oraş din România este pe lista celor mai frumoase târguri de Crăciun. La Sibiu este o atmosferă de poveste, unde se găsesc obiecte tradiţionale şi specialităţi culinare.

(www.publika.md – 19 decembrie)