Poliţia recomandă românilor vigilenţă sporită în perioada sărbătorilor

Poliţiştii atrag atenţia că în perioada sărbătorilor de iarnă hoţii joacă anumite roluri pentru a-şi aborda victimele, de la colindători, la persoane care livrează colete sau angajaţi ai unor furnizori de servicii. Directorul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, comisarul-şef Constantin Stroescu, recomandă românilor vigilenţă şi să nu lase să le intre în casă oameni necunoscuţi. Dacă pleacă în vacanţă, oamenii trebuie să-şi asigure locuinţa, mai spune Constantin Stroescu.

Constantin Stroescu: Nu este bine să postăm amănunte cu privire la programul nostru, la faptul că vom lipsi o perioadă mai lungă sau cu privire la bunurile pe care le deţinem. Pentru cei care pleacă de acasă le recomandăm să creeze cumva impresia că locuinţa nu este părăsită, putem apela la diferite mijloace, fie să lăsăm o lumină aprinsă, să instalăm un sistem care odată cu lăsarea serii să aprindă o lumină sau să pornească un aparat de radio sau un televizor, sunt mijloace tehnice la îndemâna tuturor, să vorbim cu o persoană de încredere care să verifice locuinţa şi să o supravegheze, să ne ridice corespondenţa.

Reporter: Poliţiştii de la prevenirea criminalităţii mai recomandă părinţilor să-şi înveţe copiii să nu deschidă uşa persoanelor străine care spun că sunt trimise pentru a le da diverse obiecte.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 decembrie