Programul spitalelor de stat din ţară pentru perioada sărbătorilor

Şi spitalele de stat din toată ţară îşi adaptează, de astăzi, programul pentru perioada sărbătorilor. Vor fi deschise unităţi medicale pentru primiri urgenţe în aproape toate oraşele.

Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în perioada sărbătorilor, bucureştenii pot apela la Spitalul de Urgenţă Florească, Spitalul Universitar, Spitalul Pantelimon, „Sf. Ioan”, „Bagdasar Arseni”, Spitalul de Ortopedie Foişor, Spitalul de Chriurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, precum şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice. Pentru copii, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de spitalele „Grigore Alexandrescu” şi „Marie Curie”.

De asemenea, peste 30 de farmacii vor avea program  permanent. Direcţiile de Sănătate Publice vor avea un serviciu de gardă permanent la sediile direcţiilor, respectiv, în Bucureşti, la sediul din Strada Spiru Haret nr. 14. Serviciile de ambulanţă vor avea program normal, cu menţiunea că în această perioadă vor asigura şi eliberarea de certificate constatatoare de deces, solicitările populaţiei fiind preluate la numărul de telefon 112. În ţară, unităţile de primiri urgenţe din toate spitalele din subordinea Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene vor funcţiona cu linii de gardă de profil şi vor acorda asistenţă medicală de urgenţă. De asemenea, în fiecare oraş important din ţară va fi deschisă cel puţin o farmacie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 decembrie