Românii care au fost blocaţi într-o staţiune din Malaezia, din cauza unor inundaţii masive, au fost salvati

Au vrut să petreacă un Crăciun de neuitat într-o locaţie exotică, însă acum se bucură că au scăpat cu viaţa. Patru români au trecut prin clipe de coşmar, după ce au fost blocaţi într-o staţiune din Malaezia din cauza unor inundaţii masive. Ei fac parte dintr-un grup de peste 120 de turişti străini sinistraţi în estul provinciei Pahang. Bărci şi elicoptere au fost trimise de autorităţi pentru salvarea oamenilor izolaţi de viitură.

Parcul Naţional Taman Negara a fost acoperit de apele râului Sungai Tembeling, care au ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale din ultimele zile. Inundaţiile cele mai grave care au afectat regiunea în ultimii 40 de ani au dat peste cap planurile de vacanţa a zeci de turişti canadieni, britanici, australieni, dar şi români. După o zi de aşteptare ei au fost, în sfârşit, salvaţi. De îndată ce condiţiile au permis, sinistraţii au fost transportaţi în localitatea învecinată Kuala Tahan şi cazaţi temporar la o şcoală. Într-un comunicat al MAE se arată că românii urmează să fie transferaţi, posibil cu elicopterul, într-o zonă din care să se poată deplasa cu mijoacele de transport către punctele de îmbarcare în funcţie de destinaţia fiecăruia.

Misiunea de relocare a celor patru cetăţeni români a decurs fără incidente. Estul Malaeziei peninsulare este des lovit de inundaţii în timpul musonului. Anul acesta, ploile abundente au dus la evacuarea a 60 de mii de persoane din această regiune. Autorităţile au sfătuit populaţia locală şi turiştii ca în această perioadă să evite zonele de coastă şi zonele inundabile din apropierea apelor curgătoare.

PRIMA TV – 24 decembrie