Rusia va întrerupe orice legături cu NATO dacă Ucraina se va alătura Alianţei Atlantice

Îngrijorare şi reacţii dure la Moscova, după ce parlamentul de la Kiev a votat pentru ca Ucraina să renunţe la statutul de ţară neutră. Adjunctul ministrului apărării ameninţă că Rusia va întrerupe orice legături cu NATO dacă Ucraina se va alătura Alianţei Atlantice. El a vorbit ieri şi despre prezenţa NATO în România.
După cum a declarat viceministrul rus al apărării Anatolie Antonov, această decizie, fiind politică, nu afectează deocamdată securitatea Rusiei. Dar, dacă va căpăta un caracter militar, va duce la ruperea completă a relaţiilor dintre Rusia şi NATO, care în aceste condiţii nu vor mai putea fi practic restabilite. De asemenea, generalul Antonov a exprimat din nou îngrijorarea Moscovei fată de creşterea potenţialului militar al NATO în statele baltice, Polonia, Bulgaria şi România, „sub lozinca ameninţării ruse”.
În acest context, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunţă că Moscova vrea să trimită mai multe avioane şi elicoptere, decât era prevăzut, la o bază aeriană pe care a început să o creeze în Belarus. Primele avioane Suhoi Su-27 au ajuns deja în zonă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 decembrie)