Comunicat PMB- situatie interventii deszapezire 27 decembrie

Avand in vedere precipitatiile sub forma de ninsoare cazute in ultimele 24 de ore in Capitala, operatorii de salubritate responsabili cu punerea in aplicare a Programului de deszapezire si combatere polei, au actionat astazi cu 219 utilaje , atat prin pluguire, cat si prin imprastiere de material antiderapant, in zona podurilor, rampelor, pantelor si a pasajelor, dar si pe arterele principale si cele secundare, la aceste ore traficul desfasurandu-se in conditii normale.

Ca urmare a mai multor acumulari de apa, la nivelul gurilor de canal si a rigolelor, in special in zona intersectiilor, operatorii de salubritate cat si reprezentantii Apanova au intervenit de urgenta in vederea indepartarii acestora.

In prima parte a  acestei nopti, daca prognoza meteo se va mentine si nu vor mai cadea ninsori in Capitala, operatorii de deszapezire  vor actiona pe strazile laterale iar in a doua parte a noptii, pentru a evita formarea poleiului, se vor aplica tratamente cu antiderapant pe pante, rampe, poduri si pe strazile de urgenta 1, acolo unde va fi cazul.

Astfel, sunt pregatite sa actioneze in toate cele sase sectoare ale Capitalei un numar total de 48 de utilaje pentru pante, rampe si poduri, 128 de utilaje pentru strazile laterale, 456 de operatori cai publice, dupa cum urmeaza:

Sectorul 1- 21 de utilaje pentru pante, rampe si poduri, 17 utilaje pentru strazile laterale, 185 de operatori curatenie cai publice.

Sectorul 2- 6 utilaje pentru pante, rampe si poduri, 20 de utilaje pentru strazile laterale, 45 de operatori curatenie cai publice.

Sectorul 3- 3 utilaje pentru pante, rampe si poduri, 35 de utilaje pentru strazile laterale, 55 de operatori curatenie cai publice.

Sectorul 4- 6 utilaje pentru pante, rampe si poduri, 24 pentru strazile laterale, 46 de operatori curatenie cai publice

Sectorul 5- 6 utilaje pentru pante, rampe si poduri, 18 utilaje pentru strazile laterale, 60 de operatori curatenie cai publice

Sectorul 6- 6 utilaje pentru pante, rampe si poduri, 14 utilaje pentru strazile laterale, 65 de operatori curatenie cai publice.

Avand in vedere temperaturile scazute, Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti continua programul de adapostire a oamenilor fara adapost. Astfel, in acest moment, in cele doua centre sociale ale Primariei Capitalei sunt cazate 298 de persoane, 270 in Complexul integrat de servicii sociale din Theodor Pallady si 28 in centrul de la Berceni. In total, DGASMB dispune de o  capacitate de cazare de 1100 de locuri.

Reamintim ca Primaria Capitalei a pus la dispozitia bucurestenilor numarul de tel. gratuit 0800.800.868 – pentru orice sesizari privind RADET, ENEL, ApaNova.