INFOTAG: Liberalii l-au criticat pe Dumitru Diacov, care a acuzat PL de tergiversarea negocierilor de creare a coaliţiei

Deputatul din partea Partidului Liberal (PL), Anatol Şalaru, l-a criticat pe preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, care a spus că negocierile de formare a coaliţiei de guvernare sunt tergiversate de liberali.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Şalaru a scris pe pagina sa din reţelele de socializare că Diacov doreşte să transforme fracţiunea PL în „deputaţi de buzunar”.

„Unii au nevoie doar de un acoperiș de asupra capului si de o masa modesta, alții doar de persoana iubita, însă alții, mai ciudați, deși au miliarde, palate, avioane, ministere si miniștri la degetul mic tot nu se simt fericiţi. Un exemplu în acest sens este şi Dumitru Diacov, căruia, pentru a fi fericit şi pentru a se simți moldovean împlinit, îi mai trebuiesc doar 13 deputați liberali. Şi are nevoie de ei nu pur şi simplu în Parlament, ci în buzunar. Straniu cum se schimbă oamenii. Anul trecut i-au fost de ajuns 7 deputați liberali, în frunte cu Hadârcă. Mă întreb, oare ce cadouri va mai cere Diacov, în afară de funcția de Președinte de Parlament sau de Prim-ministru? Poate demisia lui Timofti?”, s-a indignat fostul ministru al Transporturilor.

După cum a relatat anterior „INFOTAG”, luni, după şedinţa de fondare a noului Parlament, Diacov a spus jurnaliştilor că pentru formarea coaliţiei sunt necesari „deputaţi mai constructivi”, decât fracţiunea PL, formată din 13 deputaţi.

„Oamenii i-au ales, iar noi trebuie să găsim o soluţie împreună cu ei. Daţi-mi alţi deputaţi, în locul acestora din PL. Vreau ca ei să caute soluţii împreună cu noi, nu să speculeze pe tema formării coaliţiei. Să plece în opoziţie dacă ceva nu le place”, a spus el.

INFOTAG (Republica Moldova), 30 decembrie 2014