Revelionul Bucureştiului în Piaţa Constituţiei

“Haideti sa trecem impreuna, cu speranta, in Noul An. Va astept la Revelionul Bucurestiului din Piata Constitutiei. Va invit sa ne bucuram de artistii nostri, sa aratam Europei, sa aratam lumii, ce oameni frumosi are aceasta tara. V-am pregatit un show de exceptie, o sarbatoare a luminii. La multi ani, Bucuresti. La multi ani, Romania”. (Sorin Oprescu, Primarul General al Bucurestiului)

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ArCuB (Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti) organizeaza, pentru a 7–a oara consecutiv, Revelionul Bucurestului in Piata Constitutiei, pe 31 decembrie,  de la ora 21,00. 

Ca în fiecare an, producția Revelionului Bucureștiului este impresionantă: peste 80 de artiști români îndrăgiți de publicul bucureștean vor urca pe scena de 260 mp, unde, acompaniați de 250 000 Watti de sunet, 600 000 Watti de lumini și 200 de lumini inteligente, vor face spectacol pentru cei ce vor alege să întâmpine noul an în Piața Constituției. Cei ce nu vor prinde loc în față nu trebuie să se îngrijoreze – concertul va fi transmis pe 400 de mp de ecrane cu led, amplasate în locație.

Scena care va găzdui petrecerea de Revelion are deschiderea de 60 m, iar pentru a fi transportată și montată în Piața Constituției a fost nevoie de peste 100 de oameni, 20 de TIR-uri de echipamente, peste 70 de km de cabluri și sute de ore de muncă.

În momentul trecerii dintre ani, cerul va fi luminat de un foc de artificii colosal, de 15 minute, pentru care sunt necesare peste 15 tone de materiale pirotehnice, dar si printr-un tun de lumina lansat catre cer.

Pe scena  din Piata Constitutiei  vor urca cei mai apreciati artisti ai momentului – Smiley, Alex Velea, Cabron, Sore, Feli, Dorian, Don Baxter, Speak, Doc, Radio Killer, Peter Pop, Giulia, Jazzy Jo, Silviu Pasca, Brighi – intr-o serie de concerte speciale. Pe durata evenimentului, prietenii HaHaHa Production – Loredana, Andra, Delia si Vama – vor sustine spectacole de exceptie, pentru a antrena, emotiona si energiza la maximum publicul bucurestean, indiferent de varsta.

Evenimentul intitulat HaHaHappy New Year Bucuresti 2015 va fi un spectacol inedit, gandit si construit ca o sarbatoare extraordinara a luminii. Conceptul este inspirat din simbolistica anului 2015, supranumit si “anul luminii”, astfel ca va excela atat prin reprezentatiile pregatite de catre artisti,  scenografia surprinzatoare, dar si prin tehnologia video si proiectiile grafice de ultima generatie.

Show-ul de anul acesta este cel mai interactiv Revelion de până acum, spectacolul fiind o îmbinare audio-vizuală între tehnologia de ultimă generație, arta spectacolului și elementele de interactivitate cu publicul spectator.

Participanții la HaHaHappy New Year vor putea să își descarce aplicația Dorințe Către Stele și la ora 24:00 fix să trimită mesaje și urări folosind aplicația. Asemenea fascicului de lumină care va fi transmis în spațiu din centrul Pieței Constituției la miezul nopții, participanții își vor putea trimite urări de Anul Nou, dorințe sau declarații de dragoste în codul Morse prin intermediul flashlight-ului telefonului. Aplicația Dorințe Către Stele este disponibilă pe Google Play.

Tot ca element de interactivitate cu publicul, utilizatorii de Facebook pot găsi pe pagina lui SMILEY o aplicație inedită, ReVederi de Revelion, prin care aceștia devin vedetele propriilor vederi online. Utilizatorii aplicației vor putea distribui vederea pe paginile prietenilor pentru a-i invita la cel mai tare eveniment al anului, HaHaHappy New Year.

Aplicația ReVederi de Revelion este disponibilă pe https://www.facebook.com/smileyonline/app_1498692130355789.

Partener al Primariei Municipiului Bucuresti la evenimentul HaHaHappy New Year 2015, ORANGE Romania  a creat aplicatia ‘Pic2Go’, prin care 10.000 de persoane vor primi cate un sticker cu un QR code si un cod. Participantii la Revelionul Bucurestiului, vor primi de la echipele Orange sticker-ul cu codul respectiv, chiar la Piata Constitutiei. Ei vor fi imortalizati de fotografii Orange, iar dupa eveniment, isi vor putea vizualiza fotografiile pe site-ul Orange, tastand codul de pe sticker.

HaHaHappy New Year Bucuresti 2015 este conceput a se pozitiona ca eveniment major al Capitalei, pentru a crea o punte de legatura intre evenimentele de succes desfasurate in anul 2014, cu ocazia implinirii a 555 de ani de la prima atestare a Bucurestiului – Bucuresti 555 – si intrarea orasului si a bucurestenilor in “anul luminii”, 2015. Spectacolul face parte din seria de evenimente adresate publicului larg, ce vor fi organizate in Capitala in urmatorii ani, in pregatirea candidaturii Bucurestiului la statutul de Capitala Culturala Europeana pentru anul 2021.

Evenimentul va ajunge in toata tara prin intermediul PRO TV, Acasa si PRO TV International, televiziunile partenere ce vor transmite live show-ul din Piata Constitutiei.

 

SERVICIUL PENTRU RELATIA CU MASS-MEDIA al Primariei Municipiului Bucuresti

31 decembrie 2014