Alertă falsă cu bombă în gara Atocha, Spania

Alertă falsă cu bombă în această dimineaţă în Spania. Gara Atocha, una dintre cele mai importante şi aglomerate din capitala ţării, Madrid, a fost evacuată, după ce un bărbat a ameninţat că detonează o încărcătură explozivă. Circulaţia trenurilor a fost dată peste cap.

În jurul orei locale 10:00, poliţia a activat alarma antiteroristă şi a blocat circulaţia trenurilor în Gara Atocha, nod de cale ferată, atât pentru trenurile de mare viteză, cât şi pentru cele personale, care fac legătura cu oraşele din jurul capitalei. Individul a fost reţinut şi se presupune că are probleme psihice, aflându-se sub tratament. După verificările de rigoare, poliţia a anunţat pe reţelele de socializare că zona este sigură şi a permis reluarea traficului, deschizând porţile de acces în staţia Atocha.

Această falsă ameninţare a dus la blocarea traficului în Madrid, atât în zona Atocha, cât şi în alte puncte de acces spre centrul capitalei, metroul şi autobuzele nu au oprit timp de o oră, iar trenurile de mare viteză au întârziat şi ele în acest interval. În 11 martie 2004 Madridul a fost ţinta mai multor atentate teroriste, comise în mai multe trenuri personale, în urma cărora au murit aproape 200 de persoane şi alte aproximativ 2.000 au fost rănite.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 ianuarie