Preşedintele francez, François Hollande, a ridicat gradul de alertă teroristă până la nivelul maxim

Preşedintele francez a ridicat gradul de alertă teroristă până la nivelul maxim şi a convocat o reuniune de urgenţă, după atacul armat de la redacţia săptămânalului de satiră „Charlie Hebdo”. 12 oameni au fost ucişi şi cel puţin 20 răniţi, după ce atactatori încă neidentificaţi au deschis focul în clădire. Venit la faţa locului, François Hollande a vorbit de un act de o barbarie extremă.

François Hollande: Ţara este în stare de şoc după acest atac fără îndoială terorist. Trebuie acum să facem zid şi să arătăm că suntem uniţi.

Patru persoane rănite sunt în stare critică, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei. După atac, atacatorii au fugit cu o maşină. Ei ar fi încercat să forţeze o ieşire din oraş, nu se ştie însă până la această oră dacă au fost opriţi sau nu, transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Tudor Ţepeneag. La Paris şcolile s-au închis, serviciile speciale şi unităţile de intervenţie sunt în alertă, iar principalele locuri publice sunt supravegheate de patrule înarmate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 ianuarie