Preşedintele Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România, Ezerghep Gelil a condamnat atentatul de la Paris

În Franţa, reprezentanţii comunităţii musulmane, care are între 3,5 şi 5 milioane de membri, le-au cerut imamilor din cele peste 2.300 de moschei din ţară să condamne cu cea mai mare fermitate violenţa şi terorismul în predicile lor de astăzi, vineri, ziua de rugăciune a musulmanilor. Şi preşedintele Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România, Ezerghep Gelil a condamnat atentatul de la Paris.

Ezerghep Gelil: Asemenea barbari, indiferent de ce pretind ei, nu reprezintă absolut nici o religie. Modul lor de a acţiona i-a scos complet în afara legii, în afara normelor de vieţuire umană în afara umanităţii. Nu sunt musulmanii de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Vă rog din suflet să nu confundaţi acţiunile câtorva descreeraţi, ca să spun aşa, cu marea noastră a populaţiei musulmane şi în nici un caz cu cei din România. Noi aicea avem alte tradiţii, alte obiceiuri, altă convieţuire.

Realizator: Şi Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a condamnat atentatul din capitala Franţei asupra redacţiei Charlie Hebdo şi a spus că evenimentele tragice nu au nicio legătură cu religia islamică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 ianuarie