Poleiul creează probleme în trafic

În multe zone din ţară plouă sau ninge, iar cele mai mari probleme în trafic le creează acum poleiul, avertizează poliţia rutieră.

„În judeţul Maramureş, pe DN 1 C Baia Mare – Cluj Napoca, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza poleiului. De asemenea, vă informăm că în judeţele Sălaj, Cluj, Hunedoara, Timiş, Braşov, Caraş Severin şi Mehedinţi se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie, iar în judeţul Argeş, pe DN 73 Câmpulung – Braşov, dar şi pe DN 1, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare”, a declarat de la Centrul Infotrafic, subinspector Alina Răbuga.

Mai sunt probleme din cauza zăpezii şi în judeţul Maramureş pe DN18 Baia Sprie – Mara, unde se circulă pe o singură bandă. Traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, după ce în pasul Gutâi a fost o avalanşă. Ministerul Mediului avertizează că există risc serios de avalanşă şi în Masivul Făgăraş şi în Munţii Bucegi, unde stratul nou de zăpadă, foarte instabil, măsoară 40 de centimetri.

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 ianuarie,