Evreii din Europa care vor să emigreze sunt bineveniţi în Israel

Evreii din Europa care vor să emigreze sunt bineveniţi în Israel, care este statul lor, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Într-o înregistrare publicată azi-noapte, ca reacţie la atacurile teroriste de la Paris, Netanyahu a atras, totodată, atenţia asupra antisemitismului din Europa.

Benjamin Netanyahu: Am vorbit la telefon cu Celine, care a fost ostatică în magazinul din inima Parisului. Mi-a vorbit despre cruzimea inimaginabilă a teroristului şi despre eroismul tânărului evreu care a vrut să se apare. A fost împuşcat de către terorist şi a murit 45 de minute mai târziu. Spun pentru Celine, pentru toţi evreii francezi, precum şi tuturor evreilor europeni: Statul Israel nu este doar locul în care te întorci pentru rugăciune, statul Israel este casa voastră. În această săptămână, o echipă interministerială specială va fi convocată pentru a creşte emigraţia din Franţa şi din alte state europene antisemite. Toţi evreii care vor să emigraze în Israel sunt aşteptaţi cu căldură şi cu braţele deschise. Vom ajuta integrarea lor în Israel, care este de asemenea statul lor.

Declaraţia lui Benjamin Netanyahu a fost consemnată de corespondentul nostru Dragoş Ciocîrlan. Tot ieri, în cadrul unei reunini speciale cu ministrul de externe şi şeful Mossadului, Benjamin Netanyahu a dat dispoziţii ca autorităţilor franceze să le fie acordată orice asistenţă posibilă. Totodată, el a cerut să fie actualizate consemnele de securitate la amabasadele israeliene şi la instituţiile evreieşti.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 ianuarie