Interviu Jack Nicholson: Sunt singur şi însingurat, cu toate şansele să mor aşa

Jack_Nicholson.0920Purtând povara reputaţiei sale de cuceritor, Jack Nicholson afirmă acum, la 77 de ani, că se simte singur şi că riscă să moară fără o parteneră alături.
Actorul spune că are încă o dorinţă puternică de a fi cu cineva, dar crede că şansele sale nu sunt prea bune. Nu mai poate aborda femei în public, pentru că acestea nu mai au încredere în el din cauza etichetei sale Jack the Jumper (din floare în floare).
Nicholson a povestit despre relaţia sa furtunoasă de câteva decenii cu Anjelica Huston şi a descris momentul despărţirii de aceasta ca fiind „cea mai grea perioadă a vieţii sale”.

Într-un interviu acordat revistei americane „Closer”, Nicholson a vorbit într-un mod înduioşător despre felul în care viaţa sa tumultuoasă a ajuns să-l transforme într-o persoană singură.

Regretă faptul că aventurile sale l-au lăsat fără o parteneră de viaţă stabilă care să poată avea grijă de el la bătrâneţe: „Mi-ar plăcea să mă pot bucura de o ultimă poveste de dragoste, dar nu cred că este realist să cred că se mai poate întâmpla. Ceea ce nu pot să neg este dorinţa mea puternică.”
„Cu siguranţă inima mea este încă zburdalnică, dar mă lovesc de neajunsurile fizice ale vârstei.”
„Nu mai pot face avansuri femeilor în public şi nu eu am decis asta; nu mai e potrivit, la vârsta mea.”
„Am avut tot ceea ce îşi poate dori vreodată un bărbat, dar singurul lucru unde nu am avut succes au fost relaţiile. Nu cred că acestea sunt ceva stabil, oamenii sunt fiinţe complexe şi confuze. Nu facem mereu ceea ce ar trebui, nu spunem ceea ce ar trebui şi nu ne comportăm mereu aşa cum ne-am dori să o facem.”
Astăzi, rutina zilnică a actorului constă în somn până la orele prânzului, urmat de un pahar de lapte menit să-i calmeze durerile de stomac. Urmează un joc de golf, apoi din nou un pui de somn şi o vizită în conacul de alături, de pe Mulholland Drive din Los Angeles, care i-a aparţinut lui Marlon Brando. Nicholson a cumpărat această proprietate pentru colecţia sa de artă şi pentru a se asigura că nu va avea vecini. Nopţile şi le petrece vizionând filme cu prietenii.
Nicholson mai spune: „Nici o femeie nu ia de bun ceea ce spun – nici una nu mă crede. Le vine în minte porecla mea, Jack the Jumper, aşadar sunt condamnat de ceea ce cred ele despre mine.”
Nu se mai întâlneşte cu nici una dintre femeile pe care le-a avut şi se consolează cu ideea că o cină acasă este mai gustoasă decât una luată în oraş.
O sursă a precizat: „Îi este teamă că va muri singur în acea casă”. De altfel, copiii actorului vor să-l convingă să o vândă. I-au sugerat să aleagă un spaţiu mai mic undeva în Beverly Hills. Dar încă nu se poate despărţi de conacul său preferat din Hollywood Hills.

Alături de prima sa fiică, Jennifer
Alături de prima sa fiică, Jennifer

Nicholson a fost căsătorit timp de 6 ani cu Sandra Knight, între 1962 şi 1968, cu care a avut o fiică, Jennifer, acum în vârstă de 52 de ani.
Dna Knight a declarat pentru revista Closer: „Am avut o căsătorie minunată. Îmi dădeam seama de atunci că Jack va deveni un star şi că avea multe tentaţii. Nu am putut să merg mai departe pe acest drum. El este o persoană diferită de imaginea creată de Hollywood. Adevăratul Jack este darnic, iubitor şi grijuliu.” „A fost un tată minunat care îşi adoră copiii şi mai ales nepoţii.”
Nicholson afirmă: „Copiii îţi scriu un eseu sau o poezie şi inima ţi se strânge, sunt capabili de o dragoste imensă”
Cea mai lungă relaţie a lui Nicholson a fost cu celebra actriţă din serialul ‘Familia Addams’ Anjelica Huston, acum în vârstă de 63 de ani.

S-au cunoscut în 1973 la o petrecere pe care el o dăduse în casa din Los Angeles şi ea a declarat că s-a îndrăgostit de el la prima vedere. Relaţia lor furtunoasă a durat până în 1989, deşi o înşelase de nenumărate ori.
Picătura care a umplut paharul a fost anunţul lui Nicholson că va avea un copil cu actriţa Rebecca Broussard. A avut până la urmă chiar doi copii cu aceasta: Lorraine (24 de ani) şi Ray (22 ani).
În memoriile publicate anul trecut, Anjelica Huston a mărturisit cum l-a lovit cu brutalitate în cap atunci când a anunţat-o foarte senin, la cină: „Cineva va avea un copil”.
Nicholson a declarat că „emoţional, a fost distrus şi că aceea a fost probabil cea mai dificilă perioadă din viaţa lui”. „Sunt copilăros şi am făcut o greşeală.”
Anjelica Huston a declarat pentru Closer că Nicholson a fost dragostea vieţii ei, dar a recunoscut că a fost dusă de nas mult prea mult de farmecul său intempestiv.”Este periculos, pentru că farmecul îţi poate aduce ceea ce doreşti, dar e înşelător”.
Cu toate acestea, ea l-a descris pe Nicholson şi ca fiind o persoană generoasă, „un bărbat pe care l-a adorat şi pe care va continua să îl iubească mereu”.

anjelica

Sursa: The Telegraph

Traducerea: Bianca Ioniţă