Un locotenent-colonel ceh afirmă că în Kosovo s-a comis un genocid împotriva sârbilor

Locotenentul-colonel ceh Marek Obrtel, care recent a înapoiat medaliile primite de la NATO, a declarat că în Kosovo a avut loc un genocid împotriva sârbilor pe care l-a provocat Occidentul şi din cauza politicii pe care o duceau cei care au condus-o a numit Alianţa Nord-Atlantică o organizaţie criminală. „În Kosovo s-a comis un genocid împotriva sârbilor, pe care l-a provocat Occidentul şi, de aceea, eu am în mine un sentiment de tristeţe, amărăciune şi dezamăgire, pentru că am făcut parte din acţiunile NATO. Am fost martor şi am văzut cum mafioţii drogurilor devin distinşi reprezentanţi ai aşa-numitului stat Kosovo, şi cum criminalii în masă ajung eroi”, a spus Obrtel, pentru cotidianul „Vecernje novosti”. Obrtel, un medic militar care, după ce a participat la numeroase misiuni în jurul lumii, a decis să înapoieze medaliile NATO, a apreciat că în Kosovo este o mare tragedie europeană, care s-a petrecut „în casa noastră, în Europa”, care a „permis, mai bine spus a provocat genocidul”.
Obrtel a adăugat şi că, deşi a plecat din serviciul activ, evenimentele din Ucraina, dar, de asemenea, şi experienţa din alte ţări pe care NATO le-a distrus, l-au încurajat să vorbească, menţionând că Alianţa este o organizaţie criminală, dar că acest lucru nu ar fi aşa în cazul în care într-adevăr ea ar servi numai la apărarea statelor membre de agresiunile externe. El spune că de fapt este criminală politica pe care o duc cei care conduc NATO, pentru că „funcţionează sub deviza falsă, de luptă pentru libertate, democraţie, drepturile omului şi scopuri umanitare, şi, de fapt, este utilizată în întreaga lume, pentru agresiune”.
Obrtel a explicat că NATO atacă state care, indiferent de motiv, devin incomode, indisciplinate, nu au o atitudine adecvată, sau pur şi simplu „hegemonii mondiali au unele interese în legătură cu ţara respectivă”.
„În primul rând, în interior se duc campaniile media, colorate cu revoluţii, atacuri în punctele cele mai sensibile, diviziuni etnice sau diferenţe religioase. Mai simplu spus, sunt destabilizate”, a precizat el şi a adăugat că după aceea sunt găsite scuze superficiale sau se folosesc înainte violenţe care sunt înscenate împotriva populaţiei.
„Apoi vine NATO cu unităţile ei speciale, urmată de organizaţiile umanitare şi misiunile de observare, ca pretins protector al drepturilor şi libertăţilor omului. Imediat după apar `businessmenii` care încep să reconstruiască ţara, respectiv să-şi realizeze interesele lor”, a afirmat Obrtel. El a apreciat şi că Bosnia-Herţegovina „a mers ceva mai bine decât Kosovo”. „Şi susţinătorul cel mai aprig al teoriei că se sprijină în mod egal şi corect `ambele părţi aflate în conflict` va observa diferenţele profunde care există între Republica Srpska şi Federaţie croato-musulmană. Desigur, în detrimentul Republicii Srpska. Se vede clar împotriva căreia dintre părţi este îndreptată toată maşinăria bosniacă”, a conchis Obrtel pentru „Vecernje novosti”.

(www.tanjug.rs – 13 ianuarie)