O mai bună acoperire în teritoriu pentru Radio România – prioritate a actualei sesiuni legislative

Senatorii din Comisia de cultură vor include printre priorităţile actualei sesiuni legislative găsirea de soluţii pentru ca Radio România să beneficieze de o mai bună acoperire în teritoriu. În cadrul seriei de discuţii cu reprezentanţii principalelor instituţii de cultură din România, cu scopul stabilirii agendei de lucru în perioada următoare, astăzi a avut loc o întâlnire cu cei ai Radioului şi Televiziunii Publice. Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a atras atenţia că posturile instituţiei pe care o conduce nu beneficiază, din punct de vedere al frecvenţelor, de toate condiţiile pentru a fi recepţionate în orice zonă a ţării.
Ovidiu Miculescu: „Există în momentul acesta zone care nu sunt acoperite sau nu sunt acoperite corespunzător. Este o chestiune extrem de importantă şi eu sper să avem suport din partea comisiilor pentru acest lucru. Radio România este, practic, cel mai important actor cultural din piaţa media din România, îşi îndeplineşte şi îşi upgradează permanent proiectele. Radio România este un serviciu public eficient, este fundamental să putem să completăm acoperirea, pentru că, practic, toţi cetăţenii României trebuie să aibă acces la programele noastre, pentru că ei plătesc o taxă”.
Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin, a promis că în următoarea perioadă va solicita ajutorul tuturor instituţiilor cu atribuţii în acest sens, de la Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii până la Ministerul Finanţelor, în scopul îmbunatăţirii situaţiei. Posturile Societăţii Române de Radiodifuziune domină piaţa media de profil în ultimii ani, cu Radio România Actualităţi lider la nivel naţional.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 ianuarie)