CSM doreşte să aibă un cuvânt de spus în privinţa Legii securităţii cibernetice

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, susţine că instituţia pe care o conduce doreşte să aibă un cuvânt de spus în privinţa Legii securităţii cibernetice, înainte ca aceasta să fie promulgată. Declaraţia a fost făcută cu prilejul reuniunii de ieri a CSM, care a avut pe agendă şi setul de propuneri de modificare a legislaţiei interne care au ca scop întărirea securităţii naţionale, propuneri dezbătute în prezent de o comisie interinstituţională, coordonată de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Marius Tudose: Am găsit necesar să formulăm anumite observaţii, în aşa fel încât să fie analizate de un judecător, iar cu privire la Legea securităţii cibernetice noi ne-am dori ca, înainte de promulgare, Consiliul să aibă un cuvânt de spus în această chestiune.

La încheierea şedinţei de ieri, CSM a difuzat un comunicat în care a precizat că având în vedere că procesul de elaborare a proiectelor actelor normative în discuţie este în derulare, Consiliul apreciază că în acest moment nu pot fi formulate poziţii sau comentarii privind calitatea acestor proiecte.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 ianuarie